Skip to content

Neuromarketing a la carta

 

Neuromarketing ¿Què és?


Des que Sigmund Freud va dividir els nivells de presencia entre el conscient i l’inconscient s’han generat molts debats entre la comunitat científica en favor i en contra de la qualitat científica de les seves afirmacions, però el que esta sota cap mena de dubte es l’eficàcia dels seus postulats a les practiques publicitàries i de màrqueting.

Quan Freud va explicar al seu nebot Edward Bernays les noves teories en las que treballava, va obrir-li la ment per a que esdevingué considerat avui dia com el pare de la publicitat moderna.

Bernays va emprar el coneixement de la psique per a introduir noves formes de comunicació, atacant als biaixos de comportament i basant-se en les emocions per sobre de la racionalitat. Aquestes estratègies van fer que les campanyes de comunicació fossin molt mes efectives en un moment de la historia on la comunicació de masses encara estava molt arraïmada al pensament racional i crític.

neuromarqueting gastronomia

El neuromàrqueting, en concret i de manera simple, consisteix en l'aplicació de les tècniques de recerca de les neurociències a la recerca de màrqueting tradicional. És l’evolució al treball d’acollament entre psicologia i màrqueting que van començar Freud i Bernays durant el primer quart del segle passat.

En aquest article, però, no aprofundirem en la complexitat de conceptes associats a aquesta disciplina. Et donarem consells pràctics per a millorar l’acceptació de la teva carta a traves de tècniques de neurociència

La carta

1. Consistència física

El pes o gramatge de la carta transmet la consistència del negoci. Una carta massa lleugera, com un simple full de paper, farà que el client tingui la sensació d'estar en una empresa fràgil. L’ideal és que sigui una carta consistent i sense dificultats per manipular.

couple-reading-menu-in-a-restaurant-2021-08-26-16-21-14-utc
2. Tipus de lletra

La tipografia de la lletra és un factor que estableix una relació estilística amb el local. Fes servir una Font que transmeti Seguretat i confiança. Hauràs d'evocar la personalitat de marca evitant floritures exagerades que siguin il·legibles per a determinats clients.

Utilitza les negretes només per a noms de plats i preus. Pots fer servir cursives per a les descripcions detallades o claims per a plats.

3. Naming

Els noms atractius i descriptius venen més. Pots utilitzar noms que tinguin a veure amb l'ambientació del teu local o l'estil de la marca. Per exemple, si fem un bar d’estil nòrdic podem anomenar als entrepans per Odin/Thor/Valhalla, etc. També podem ser més atractius donant descripcions més detallades, per exemple, una amanida capresse podria anomenar-se Brots d'alfàbrega, formatge de búfala i tomàquets de marmande.

4. Descripcions

Les paraules estimulen els nostres sentits. A les descripcions es tracta d'ajudar els clients a decidir-se. El més encertat aquí és utilitzar paraules curtes i el so de les quals sigui estimulant: Cremós, aromàtic, colorit, crocant, en el seu suc, etc.

Una altra forma és detallar minuciosament el plat en qüestió, perquè el client s'ho imagini i senti la temptació de tastar-los. Per a productes de degustació cultural, com ara els plats populars, també és un bon punt mostrar l'origen per augmentar l'interès.

5. Imatges

Si els noms tenen ganxo, les descripcions són detallades i, a més a més, van acompanyats de bones imatges, l'efecte es multiplicarà. Les imatges han de ser una versió òptima del plat que el client degustarà.

gourmet-flavored-ice-cream-2021-09-02-19-11-43-utc

6. Colors

El cervell associa els colors amb diferents sensacions, per la qual cosa és important fer-lo servir en la nostra comunicació. . El taronja, per exemple, ajudarà que la sensació de gana augmenti. Si volem transmetre un plat fresc i saludable, el verd serà el color adequat. per a plats picants, pots emprar el vermell.

8. Preu

Per als preus, les estratègies són diverses.

Reduir un cèntim al preu del plat funciona, vendrà més un plat a 14.99€ que un altre a 15€. Però aquí no s'acaba, si reduïm a 14.95€, perdrem aquesta sensació d'oferta per convertir-la en qualitat de producte.

Utilitzar el símbol de la moneda és contraproduent. Recorden a l'inconscient de la persona que realitzarà una despesa i activa la defensa. És millor eliminar el símbol ja que se suposa que a cada país s'haurà de pagar segons la moneda de curs.

Per evitar la comparació de preus d'una ullada, que sol conduir a una decisió per algun dels plats més barats, situa els plats a la carta de manera diversa. Aprofitant aquesta separació per a conceptualitzar els productes i donar cos.

9. Ubicació a la carta

Aquí la intenció serà que el client explori la carta sencera i no s'estanqui al producte més venut. És estratègic col·locar els plats més venuts ben visibles, i els que més interessi vendre a prop seu.


Podríem seguir amb tècniques més complexes i creatives, però això ho deixarem per a un altre post😜. Des d'Hostaljobs, esperem que aquests consells siguin pràctics per al teu negoci i t'ajudin a millorar les vendes dels productes més rendibles del teu establiment a la vegada que enforteixen el posicionament de la teva marca a la ment del consumidor.

Comentaris