Skip to content

Aparadorisme en temps de flors

creati-1

La propera setmana comença la 67ª edició del Temps de Flors. Del 7 al 15 de maig, tornarem a tenir i a celebrar un dels esdeveniments més representatius dels carrers de Girona. El que va començar amb una fira floral de dos dies promoguda per un grup de joves emprenedors gironins, s’ha convertit a una gran festa de 8 dies que enforteix la identitat de la ciutat.

Avui dia, les flors són el cor i l’ànima de l’esdeveniment i decoren places, carrers i monuments. A més, les cases del riu contagien el seu color i un espectacle visual i aromàtic impregna la part més simbòlica de la ciutat.

En Temps de Flors tothom té la seva veu. Hi participen professionals i voluntaris de diferents sectors, que col·laboren per aconseguir que la gastronomia, la cultura, el turisme i les associacions col·lectives siguin els veritables guanyadors de la festa.

Aparadorisme i decoració floral.

Tant si participes al concurs d’aparadorisme de Girona Temps de Flors com si vols decorar el teu establiment aportaràs el teu granet de sorra, consolidaràs el compromís amb la ciutat i obtindràs imatges per a les teves xarxes. Així doncs, et deixem unes idees decoratives per fer brillar el teu aparador:

Segons el producte que vens

  • Si vens productes frescos pots utilitzar flors més humides, així com gerres o eines de fusta per crear un ambient més càlid i casolà.
  • Si vols transmetre un to més formal, empra plantes més seques, com els cactus o les flors salvatges i genera un espai amb escassa varietat de colors.
  • Un altre component orgànic que encaixa molt bé amb l’aparadorisme floral són les fruites. En aquest cas, també pots optar per les més fresques, com la taronja, la llimona o el préssec, o per altres mes seques, com els fruits secs o la pinya.
  • Empra flors naturals, ja que et donarà un plus de qualitat i t’aportarà un aroma distintiu. Pensa que l’olfacte pot esdevenir un punt clau a l’hora que el client decideixi entrar o no al teu local. Tot i això, som conscients que això suposa un cost afegir. Per la qual cosa, també poden funcionar flors artificials o productes homemade amb motius culturals que encaixin amb la província de Girona o la primavera.

Segons la mida del teu aparador

No és el mateix omplir una tauleta petita que un espai de cinc metres quadrats. Per això, si necessites omplir una zona amplia s’haurien de valorar opcions apropiades:

  • Utilitza algun tipus de palmera o fulla de plataner i afegeix alguna tauleta o caixa de fusta que aporti volum a l’escena.
  • En cas de que vulguis cobrir el terra, usa fulles fresques, seques, palla o boles de paper de colors.
  • Pensa que pots afegir detalls si l’espai et queda massa buit. Per exemple, pots posar un fil amb papallones de paper o marietes. Qualsevol simbolisme primaveral et valdrà i, si té relació amb el teu producte, encara millor.

Desitgem que tinguis molta feina durant aquests dies però també et recomanem que t’escapis una estona i aprofitis per a passejar envoltat de muntatges florals meravellosos i bon ambient i per a veure patis i jardins del barri vell que romanen tancats durant bona part de l’any.

Comentaris